Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Patogenese

Patogenese

av Jonathan Kennedy

Hvordan mikrober skapte historien

kr 449

Antall
Vipps

        

📦 Levering innen 1 – 4 dager

✨ Få nå, betal senere med Klarna

😊 Prøv gratis i 14 dager

«Patogenese» av Jonathan Kennedy tilbyr et banebrytende perspektiv på hvordan mikrober har formet menneskehetens historie, fra oldtiden til nåtiden. Kennedy utfordrer de tradisjonelle narrativene og avdekker sykdommenes skjulte rolle i historiske vendepunkter. En konsis og tankevekkende bok som endrer vårt syn på fortiden og inspirerer til nye tanker om fremtiden,.

Mer om Patogenese

I «Patogenese» tar Jonathan Kennedy oss med på en fengslende reise gjennom menneskehetens historie, der han avslører hvordan mikrober, snarere enn mennesker selv, har formet de store transformasjonene som har skjedd fra Homo sapiens’ opprinnelse til kapitalismens fødsel. Denne boken utfordrer den tradisjonelle fortellingen om menneskelig fremgang, som ofte tilskriver vår suksess til vår intelligens og styrke, og presenterer i stedet en historie der mikrober er de sanne arkitektene bak historiske omveltninger.

Professor Kennedy fletter ny forskning fra genetikk, antropologi, arkeologi sammen med økonomi for å utforske hvordan åtte store utbrudd av smittsomme sykdommer har formet den moderne verden. Fra neandertalernes skjebne, til islams vekst, overgangen fra føydalisme til kapitalisme, og hvordan pandemier banet vei for kristendommens fremmarsj i det romerske riket, viser Kennedy hvordan bakterier og virus har vært drivkraften bak noen av de mest avgjørende øyeblikkene i menneskets historie.

«Patogenese» utfordrer fundamentale antakelser om vår felles fortid og oppfordrer oss til å se dagens øyeblikk som et nytt vendepunkt, drevet frem av sykdom, som vil endre historiens gang. Med provoserende innsikt forandrer Kennedy vår forståelse av den menneskelige historien og viser hvordan mikrober har spilt en rolle ikke bare i krig og erobring, men også i fredstid, ved å forme vår verden på måter vi knapt har begynt å forstå.

Gjennom en mesterlig fortelling som vil appellere til lesere av Yuval Noah Harari og Rutger Bregman, tilbyr «Patogenese» en ny måte å betrakte vår fortid, nåtid og fremtid på. Dette er en bok som ikke bare beriker vår kunnskap om historien, men også utfordrer oss til å tenke nytt om vår plass i verden og hvordan vi kan navigere fremtiden i harmoni med de mikroskopiske livsformene som har formet oss på de mest grunnleggende måter.

Du liker kanskje også...

Kjøp

Bokmerke

kr 49

Relaterte produkter

Martin Pistorius

(19 omtaler)

Opprinnelig pris var: kr 429.Nåværende pris er: kr 349.

Dr. John Gottman

kr 399

Andy Weir

kr 99

Therese Lund Stathatos

kr 129

Anna Bågstam

kr 129

Marc Levy

kr 169

Meld deg på for friske litterære nyheter