Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Hvorfor påskekrim?

Påsken er en tid for tradisjoner i Norge, fra ski og sol til hyttekos med en god bok. Blant disse tradisjonene er «Påskekrim» – et unikt norsk fenomen hvor spenning og litteratur går hånd i hånd. Påskekrim er ikke bare en sjanger; det er en kulturell tradisjon som samler familier og venner rundt et felles ønske for mysterier og litteratur. Denne tradisjonen speiler viktigheten av å kunne koble av i ferien og samtidig få god mental stimulering.

Men hva gjør en krimroman til den perfekte påskelesningen? I denne bloggposten vil vi utforske nettopp det. Vi presenterer tre krimromaner som er ideelle for påsken, hver med handlinger som utspiller seg lokalt. Bli med oss for å oppdage din neste påskekrim-favoritt.

Du fant påskeegget!

Forside av boken "Grenseløs" av forfatter Jørn Lier Horst.

Grenseløs – av Jørn Lier Horst

I «Grenseløs», leder Jørn Lier Horst oss gjennom en spennende etterforskning av drapet på Ruby Thompson, en australsk backpacker. Handlingen utfoldes både på nettet og over landegrenser. Hovedpersonen, etterforsker William Wisting, engasjerer seg i saken etter at en nettvenn av offeret, kjent som Astria, forsvinner under mystiske omstendigheter. Sammen med datteren Line utforsker Wisting et vev av ledetråder som strekker seg fra Norge til Spania, og avdekker farlige sannheter. «Grenseløs» er en moderne krim som utforsker teknologiens rolle i kriminalitet og etterforskning, og er et ideelt valg for lesere som søker en kort, men intens leseropplevelse. Nervepirrende og vanskelig å legge fra seg. Kjøp her

Du fant påskeegget!

Du fant påskeegget!

Forsiden av boken "Skyggespillet" av forfatter Anna Bågstam

Skyggespillet – av Anna Bågstam

Anna Bågstams «Skyggespillet» er en fengslende krimroman som drar deg inn i en virvelvind av mysterier og personlige utfordringer. I en idyllisk by, vendes alt på hodet når en kvinne forsvinner sporløst, og et uidentifisert lik dukker opp. Midt i dette kaoset står privatetterforsker Harriet Vesterberg, som ikke bare jakter på sannheten bak de mystiske hendelsene, men også kjemper med personlige dilemmaer. Her involveres Harriets egen far og et romanse forhold til advokaten Rikard. Med 426 sider av spenning, tilbyr «Skyggespillet» uventede vendinger som holder deg klistret til sidene, ivrig etter å finne ut hva som skjer på neste side. Kjøp her

u fant påskeegget!

Du fant påskeegget!

Forsiden til boken "Dronningen" av forfatter Tove Taalesen

Dronningen – av Tove Taalesen

Her kommer en perfekt krimroman for det norske folk. Dette er ikke bare en historie om dronningen av Norge og hennes liv på slottet; det er en intens jakt på liv og død innenfor slottsmurene. Når en gallamiddag og et slottsball plutselig blir til et kaotisk mareritt, står dronningen og hennes nærmeste overfor en mulig ødeleggelse av alt de holder kjært. Med et bakteppe av verdenspressen og et mulig indre komplott, er spørsmålet: Kan de avdekke sannheten i tide? Taalesens mesterlige fortelling lover spenning og intriger i en lukket verden som sjelden blir portrettert. Dette er en bok du ikke vil legge fra deg. Kjøp her

Du fant påskeegget!!

Du fant påskeegget!!

Følg de gode norske tradisjonene med påskekrim. Skaff deg bøkene du trenger idag!

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

Gitarens konge

Innflytelsesrike artister, deriblant Jimi Hendrix, har også en personlig historie. Denne boken tar deg med bak scenen og inn i en hverdag, skildret med Jimi Hendrixs egne ord!

Les mer