Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men Dr. Hasegawa har lenge forsket på forebygging av kognitiv nedsettelse, og sammen med landets ledende medisinske spesialister har han utviklet metoden som har hjulpet tusenvis av pasienter med rehabilitering etter hjerneskade ved hans klinikk i Japan.

Forbindelsen Mellom Hender og Hodet

Hva er det med hender som er så spesielt for hjernen? Ifølge boken til Dr. Hasegawa er utviklingen av hendene og hjernen intrikat sammenvevd.

Hver gang vi bruker hendene, stimulerer vi hjernen og bruker en stadig større del av den. Effektene kan være enorme, det kan bidra til å forebygge demens, forbedre hukommelsen og øke konsentrasjonsevnen.

Hender som utfører Dr. Y. Hasegawas tommeløvelser for å fremme ungdommelig hjerne.
Et minutt om dagen kan gjøre underverker i kampen mot kognitiv nedgang og demens.

Øvelsene Som Gjør Forskjellen

Dr. Hasegawas har utviklet 9 essensielle håndteknikker som målretter hjernens kjerneområder, fra lukke- og åpnebevegelser til avanserte grep, for både høyre og venstre hånd. 

Han guider også pasientene sine gjennom strategier til hvordan man kan gjøre fingrene og tommelen mer aktiv i hverdagen, for å holde både kropp og sinn i topp form.

Bokomslag av 'Hold hjernen din ung med tommeløvelser' av Dr. Y. Hasegawa.
Manges største frykt er at hodet skal slutte å fungere.

Er du bekymret for tegn på glemsomhet?

Boken til Dr. Hasegawa kommer også med tips for å gjenkjenne de tidlige tegnene på hukommelsestap, slik at du kan ta grep før det er for sent.

I tillegg finner du en liste over ting du bør unngå for å holde hodet friskt og stimulert.

Med Dr. Hasegawas metode er det aldri for sent å begynne. Boken er en veiledning til hvordan du kan gjøre en livsstilsendring som kan gi merkbare fordeler for din mentale klarhet og hukommelse.

I jakten på et langt og lykkelig liv, hva kan være viktigere enn å ta vare på hjernen vår?

Som Anna G. sier, «Håndposisjonene er enkle og oppmuntrer til hånd- og fingerbehendighet… Det er alltid nyttig å ta i bruk sunne vaner.»

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer

Gitarens konge

Innflytelsesrike artister, deriblant Jimi Hendrix, har også en personlig historie. Denne boken tar deg med bak scenen og inn i en hverdag, skildret med Jimi Hendrixs egne ord!

Les mer