Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Gitarens konge

Innflytelsesrike artister, deriblant Jimi Hendrix, har også en personlig historie. Denne boken tar deg med bak scenen og inn i en hverdag, skildret med Jimi Hendrixs egne ord!

Anspent forhold til foreldrene

Selvlært, uten evne til å lese noter og med gitaren opp ned, lagde han noen av verdens mest kjente riff. Sanger som “Purple Haze» og “Foxy Lady» spilles fortsatt i mekaniske LP-anlegg, men også digitalt på Spotify. Det var andre ting i hans liv som også var opp-ned. Boken skildrer en gutt fra Seattle med sine indre tanker, følelser og drømmer, som senere droppet ut av militærtjenesten. Han hadde også 3 yngre søsken som alle ble gitt bort til adopsjon. Foreldre i basketak sammen med alkohol som forsterkende faktor. Hendrix hadde opplevd ting i barndommen som han senere “tok ut” gjennom gitaren sin.

Gitaren opp-ned

Jimis stil var unik. Ikke bare i lyd og form, men også i teknikk. Han spilte som kjent en standard “høyre-hånds” gitar opp-ned. Dette gir spilleren tilgang på en kombinasjon av noter og “riff” som vil være vanskelige eller umulige for «den vanlige gitarspiller». Jimi Hendrix var en revolusjonerende person innen musikken. Vi presenterer her en bok som beskriver Jimis egne ikoner og hva som inspirerte ham til å skrive de populære sangene. Boken skildrer også Jimis følelsesliv og essensen til hans filosofi.

Pete Townshend fra The Who uttrykker det slik: «Han var helt trollbindende som artist». Dette speiles i bokens innhold, som ikke bare fanger Hendrix musikalske geni, men også hans dype refleksjoner og indre liv. 

Møtet på woodstock førte til bokskriving

Alan Douglas var en nær venn og kollega av Hendrix. De to møttes for første gang på den historiske Woodstock festivalen, bak scenen. I tillegg til musikalsk samarbeid, hadde de to store planer om å skrive en bok som skulle gi verden et sjeldent innblikk i gitarkongens tanker, følelser og drømmer. Dessverre endte Jimis liv i september 1970, i en alder av kun 27 år. Men Douglas var ikke ferdig med Hendrix.

Etter mange år med urokkelig dedikasjon fra Douglas finnes det nå en bok som videreformidler Jimis egne tanker. Her er informasjon som tidligere ikke har vært tilgjengelig for ivrige fans og offentligheten.

Evige kilde til inspirasjon

Jimis musikk er tidløs. Over 50 år etter hans død kikker fortsatt erfarne og ferske musikere til hans verk. Albumet “Are you experienced” betegnes fortsatt som en “hellig gral” i musikkverden. Vi vet at Jimi revolusjonerte “rocken” samt “den psykedeliske stilen”, men vet vi hvorfor det ble slik? Les boken “Jimi Hendrix – Hele historien” og se hva som fikk gutten fra Seattle til å “vri på gitaren” slik som han gjorde.

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer