Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Mindre saker, mer lykke

Hvorfor trives japanere med det enkle og stilrene? Nå skal vi se dypere inn i japansk kultur og væremåte. Spørsmålet blir: kan vi få nytte av japansk minimalisme i våre egne nordiske hjem?

Nippon

Landet som “verdensherskeren” Genghis Khan ikke klarte å ta.

En fremmed verden for den vestlige mann. En verden som kanskje ikke lar seg begeistre av gull og mangfoldighet av ting, men et samfunn i solidaritet. Et folk som verner om et lys. Et lys som fyller de japanske hjem og hager.

Hvis vi snakker om “umettelig begjær” i Japan, må vi nok ta frem sakeflasken og sterk ramen. Men inne i huset og i bakgården vil nok ikke strofen treffe sin blink.

For en japaner er fornøyd med lite. Men hvordan kan det ha seg?

Enkelhet og funksjonalitet

Den japanske minimalistiske stilen har sine røtter fra zen-buddhismen. Der enkelhet og funksjonalitet er to primære prinsipper. Dette gjenspeiles i bruken av få gjenstander som blir strategisk plassert i rom og hage. Formålet er da å skape en følelse av harmoni og orden.

I en verden preget av overflod og konstant digitalt støy, gir japansk minimalisme en mulighet for folk til å skape ro og harmoni i sitt eget hjem. Men hvor skal man da begynne?

Sofaen eller senga?

Skal man ta sofaen? senga? kjøkkenet? Det er ikke alltid så mye som skal til. I denne boken finnes enkle tips og råd på hvordan en fullblods japaner selv har funnet løsninger i sin bolig. Her er tips som vi kan ta direkte med til våre egne nordiske hjem.

Blir det å kjøpe boken for seg selv, eller blir det en gave? Her tillater vi begge deler. Vi er altså rause på minimalistisk vis.

Få tipsene til å transformere ditt eget hjem med boken Farvell, Ting” av Fumio Sasaki.

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer