Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Noe skimtes i bunnen av brønnen

En liten by skjuler store hemmeligheter. Bågstam’s båt gynger fra side til side med bølger av løgn og bedrag. En krimroman som får selv de mest hardbarka folka til å tenke.

Byen er Lerviken. Fredfull fasade, men et bakteppe av mørke som drar leseren ned. Ned i bunnen av brønnen. Hva befinner seg på bunnen av denne brønnen? Bågstam’s tanker skimtes. Noe som glitrer i vannspeilet. Hva er det leseren ser i vannspeilet!!

Syreskader

Privatetterforskeren Harriet Vesterberg starter sin hverdag. Både gjerningsmannen og hennes syke far gir hodebry for den travle privatetterforskeren. Lerviken som til vanlig er en fredfull by har plutselig fått en ny lukt og et tåkedekke utenom det vanlige. Et offer blir funnet med syreskader. Ansiktet er ugjenkjennelig. Men Harriet har en fornemmelse. Kommer denne fornemmelsen fra hennes egen hverdag?

Spillet, spilles ut i . . .

Rikard. Advokaten Rikard gir Vesterberg andre tanker. Romanse under etterforskningen blir en ugunstig kombo. Hun dras til side på en landevei hvor målet egentlig ligger rett frem. 

Etterforskeren kan føle at hun famler i blinde. Prøver å holde seg oppe, men når hennes egne og nærmeste selv lager en skygge, ja da sliter hun. Skygge av usikkerhet blir som grobunn for et spill. Og spillet, spilles ut i . . . .

Boken fenger med sin mesterlige skildring av karakterer. Karakterer som er levende, men med feil og mangler. Små og tilsynelatende ubetydelige detaljer som senere bygger opp til sjokkerende avsløringer. Bågstam bruker et bredt spekter av litterære virkemidler hvor teksten bare blir som en film som må sees. 

Hvem er venn, hvem er fiende og hva var det på bunnen av brønnen? Dykk ned i Anna Bågstam’s “Skyggespillet” og sikre deg ekte påskekrim i 2024!

En del av Gnistr’s påskekrim-serie

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer