Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Bak mikrofonen til Norges gull-historie

I den norske sportsverdenen er det ikke bare utøverne som har skapt historie. Noen av de mest ikoniske øyeblikkene vi sitter igjen med kan føres tilbake til stemmen bak mikrofonen. Personen som var vitne til bragden, og hvor dens ansvar lå i å videreformidle spenningen, jubelen samt de hjerteskjærende øyeblikkene. I Arve Fuglums bok “ Gull til Norge” tar han deg med i en svunnen tid hvor sportskommentatorenes bragder ble målt med våre tårer..

Fra Bjørge Lillelien, kjent for sitt legendariske «Your boys took a hell of a beating»-øyeblikk, til Arne Scheie, hvis detaljerte og lidenskapelige kommentarer har gledet skihopp-entusiaster i generasjoner, tar boken oss gjennom en nostalgisk reise i norsk idrettshistorie beskrevet som aldri før.

Avisenes forside, medaljens bakside?

Å formidle de intense øyeblikkene i skisporet eller på skøytebanen, krever en evne til å fange og holde på lytternes oppmerksomhet. Det handlet ikke bare om å være til stede ved de store begivenhetene, men å bringe dem hjem til hver eneste lytter, en oppgave som krever både talent og en urokkelig dedikasjon.

Denne boken er mer enn en samling biografier eller en enkel historiefortelling. Den er en hyllest til de som har formidlet idrettens dramatikk og spenning. Leserne får innsikt i både de hyllede og de kritiserte sidene ved disse kommentatorenes karrierer. Vi får vite om de utallige forberedelsene som går inn i hvert eneste idrettsarrangement og de personlige ofrene disse kommentatorene har måttet leve med.

Fra Knut Bjørnsen og Rolf Kirkevaag til Davy Watne og Arne Scheie, boken gir et innblikk i historien til de mest kjente navnene på personene inne i båsen.

«De er broen mellom sporten og tilskuerne, og de beste blant dem kan løfte et spennende øyeblikk til å bli et minne for livet.»

Varm sofa og kald trekrakk

Her er en bok som ikke bare er for de som lever og ånder for norsk idrett, men også for de som er fascinert av historiefortelling, kringkasting, og den unike evnen enkelte har til å formidle en historie som igjen griper tak i lytteren. Boken byr på spennende situasjoner som ikke ofte har sett dagens lys tidligere. Mens noen satt komfortabelt i sofaen, satt andre på en trekrakk i minusgrader og ropte i mikrofonen. 

Få innsikt i spenningen og gjenopplev historiske øyeblikk, Kjøp Arve Fuglums “ Gull til Norge” her 

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer