Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Hvordan hjelpe barna med å forstå og uttrykke sine følelser

Det kan være vanskelig for barn å forstå og uttrykke sine følelser. Barn forteller oss ikke alltid med ord hva de føler, men viser det gjennom sin atferd. Foreldre kan også føle seg usikre eller hjelpeløse når deres barn uttrykker sterke følelser som sorg, sinne eller frykt. Å hjelpe barna med å forstå og uttrykke […]

Det kan være vanskelig for barn å forstå og uttrykke sine følelser. Barn forteller oss ikke alltid med ord hva de føler, men viser det gjennom sin atferd. Foreldre kan også føle seg usikre eller hjelpeløse når deres barn uttrykker sterke følelser som sorg, sinne eller frykt.

Å hjelpe barna med å forstå og uttrykke sine følelser, er en av de viktigste oppgavene en forelder har. I denne artikkelen skal vi utforske hva forskningen sier om hvordan du kan hjelpe barna dine med å forstå og håndtere sine følelser.

Følelser og barnets utvikling

Forskning viser at barn som lærer å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det enklere senere i livet. Dette kommer tydelig frem i boken Hva er det jeg føler av de anerkjente professorene John Gottman og Frode Thuen.

Barn kan ikke alltid de ordene de trenger for å forstå eller uttrykke sammensatte følelser som sårhet, sjalusi, frykt eller bekymring. I denne boken hjelper professorene foreldre og andre som vil veilede og hjelpe barn med følelser.

Gjenkjenn og forstå barnets følelser

Det er viktig å gjenkjenne og forstå barnets følelser. Når barnet får hjelp til dette, kommuniserer ulike deler av hjernen med hverandre. Dette kan hjelpe barnet med å roe seg ned.

Det kan virke enkelt å sette ord på emosjoner, men det er ikke alltid så lett. For å kunne gjøre dette, må voksne først være klar over hva et barn føler. Deretter kan de hjelpe barnet med å finne ordene som best beskriver følelsene.

Boken Hva er det jeg føler kan være et nyttig verktøy i disse situasjonene. Den inneholder spørsmål, råd og tips for å hjelpe deg med å forstå barnets følelser.

Hvordan håndtere barnets følelser

Når du forstår hva barnet føler, er neste trinn å hjelpe barnet med å håndtere sine følelser. Her vil Hva er det jeg føler være et viktig verktøy. Boken gir vitenskapelig underbygde råd og strategier, som viser hvordan man kan hjelpe barn med å håndtere dem.

Ta tid til å lese mer om denne boken og hvordan den kan hjelpe deg med å bedre forstå og støtte barnets følelser. Det gir barnet et stabilt fundament i å utvikle sin følelsesmessige intelligens og evnen til å håndtere vanskelige følelser.

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker “Livslang kjærlighet” av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer “Dødsryddig!” av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer