Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer "Dødsryddig!" av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Ro i sjelen

Gjennom sine egne erfaringer og de historier hun deler, viser forfatteren at det å rydde ikke bare handler om å organisere våre fysiske rom. Ryddighet i sitt eget hode er også meget viktig. Det er en prosess som kan hjelpe oss å takle livet, ikke med frykt, men med tilfredshet og ro i sjelen.

Det som skiller “Dødsryddig!” fra andre bøker om ryddighet og organisering er at humor er en viktig del i oppryddings fasen. Det handler ikke om sørgelige forberedelser til livets slutt, men snarere en feiring av livet selv. Vi kan da gå gjennom det som er samlet opp igjennom tidene og skille skrotet fra skattene. I denne prosessen får vi et gjenskinn fra alle de gode minnene.

Forfatterens egne erfaringer

Da Margareta Magnusson sto overfor oppgaven med å bytte ut sitt romslige hus med en mindre leilighet, oppdaget hun selv hva dødsryddig egentlig innebærer. 

“Det jeg har lært i denne prosessen er at slik rydding blir en investering for fremtiden, en måte å forenkle livet på, og en gave til de man etterlater.” Hun understreker viktigheten med å skille mellom «Dødsryddig!» og det hun kaller «dødsrydding» – ryddingen som pårørende må håndtere etter noen er gått bort. Dette betyr at vi tar ansvar for egne eiendeler før noen andre må gjøre det.

Disse innsiktene deles ikke for å frembringe noen frykt, men for å inspirere til handling. I tillegg bruker 90-åringen flittig humor i boken sin. En lystig vri på avsnittene gjør at leseren “klukker” stille for seg selv i det man leser om kjente situasjoner rundt rot og rydding.

Produktannmeldelsene snakker og for seg selv:

  • «Full av positive og praktiske forslag. Denne lille boken kan forandre livet ditt.»  
  • «En åpenhjertig og ærlig bok om å være dødelig, og om vårt kompliserte forhold til å samle på ting.»

Boken er for alle personer uansett livsfase

Tipsene i boken kan brukes av alle personer i alle aldre og livsfaser. Her finnes praktiske innspill og folkelige tips med en dråpe humor.

Som en oppsummering kan vi si at ved å ta tak i eget rot og organisere hjemmet, vil det skapes gode ringvirkninger i eget liv og for våre nærmeste. Start din egen organisering nå. Kjøp boken her

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer

Gitarens konge

Innflytelsesrike artister, deriblant Jimi Hendrix, har også en personlig historie. Denne boken tar deg med bak scenen og inn i en hverdag, skildret med Jimi Hendrixs egne ord!

Les mer