Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Gjenoppvåkningen: Martin Pistorius og hans bemerkelsesverdige tilbakekomst til livet

Den sør-afrikanske gutten Martin Pistorius har rørt en hel verden med sin bemerkelsesverdige fortelling om isolasjon, kamp og seier mot alle odds. Fanget i sin egen kropp, usynlig for omverdenen, men likevel fullt bevisst på alt rundt seg, gir Pistorius oss et dyptgripende og inspirerende bilde av menneskelig vilje, motstand og overlevelse. Hans ufattelige mentale […]

Den sør-afrikanske gutten Martin Pistorius har rørt en hel verden med sin bemerkelsesverdige fortelling om isolasjon, kamp og seier mot alle odds. Fanget i sin egen kropp, usynlig for omverdenen, men likevel fullt bevisst på alt rundt seg, gir Pistorius oss et dyptgripende og inspirerende bilde av menneskelig vilje, motstand og overlevelse. Hans ufattelige mentale styrke og urokkelige mot har resultert i en historie som trollbinder og inspirerer leseren, noe han deler i sin hjerteskjærende selvbiografi, «Da jeg var usynlig».

En hjerteskjærende historie om isolasjon, utholdenhet og seier.

I 1988, da Martin Pistorius bare var 12 år, førte en mystisk sykdom ham inn i en koma-lignende tilstand, fratatt evnen til å kontrollere hans muskler og derfor også kommunisere med omverdenen. Alle rundt ham trodde han var hjernedød, men i en alder av 16 år begynte han plutselig å våkne igjen. Fastlåst i sin egen kropp, klarte han ikke å gi verden noe tegn på at han var til stede, men han var likevel fullt klar over alt som skjedde rundt ham. Etter å ha tilbrakt 12 år fanget i sin egen kropp, klarte han imidlertid å kjempe seg tilbake til livet.

Dette er en livsbekreftende historie om mot, utholdenhet og seier mot alle odds. Pistorius deler åpent sine erfaringer og oppmuntrer oss til aldri å gi opp, uansett hvor deprimerende omstendighetene kan virke. Les mer om denne utrolige reisen her.

Styrken i det menneskelige sinn og kjærlighetens kraft

Pistorius’ historie er en inspirerende demonstrasjon av menneskets utrolige viljestyrke og motstand under de mest ekstreme omstendigheter. Den viser oss det er mulig å finne håp selv i de mest håpløse situasjoner, og understreker viktigheten av kjærlighetens kraft, vennskap og uendelig viljestyrke i møte med de mest utfordrende situasjoner.

Det er viktig å anerkjenne verdien av vår egen tilværelse, men dette er også en historie som oppmuntrer oss til å kjempe for en bedre verden. For å få mer dybde i disse erfaringene, anbefaler vi å bestille denne boken online.

Tilbake til livet

«Da jeg var usynlig» tar oss med på en utrolig reise, fra Johannesburg i Sør-Afrika til England, gjennom kjærlighet, vennskap og viljestyrke. Dette er en sann historie om en bemerkelsesverdig tilbakekomst til livet. Ikke gå glipp av muligheten til å la deg inspirere av denne styrken og motet – opplev den her.

Les mer om Martin Pistorius’ uforglemmelige fortelling, en påminnelse om den utrolige styrken i menneskets ånd, utholdenhet og evnen til å overvinne selv de mest ekstreme utfordringene.

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer