Nippon
Landet som “verdensherskeren” Genghis Khan ikke klarte å ta.
En fremmed verden for den vestlige mann. En verden som kanskje ikke lar seg begeistre av gull og mangfoldighet av ting, men et samfunn i solidaritet. Et folk som verner om et lys. Et lys som fyller de japanske hjem og hager.
Hvis vi snakker om “umettelig begjær” i Japan, må vi nok ta frem sakeflasken og sterk ramen. Men inne i huset og i bakgården vil nok ikke strofen treffe sin blink.
For en japaner er fornøyd med lite. Men hvordan kan det ha seg?
Enkelhet og funksjonalitet
Den japanske minimalistiske stilen har sine røtter fra zen-buddhismen. Der enkelhet og funksjonalitet er to primære prinsipper. Dette gjenspeiles i bruken av få gjenstander som blir strategisk plassert i rom og hage. Formålet er da å skape en følelse av harmoni og orden.
I en verden preget av overflod og konstant digitalt støy, gir japansk minimalisme en mulighet for folk til å skape ro og harmoni i sitt eget hjem. Men hvor skal man da begynne?
Sofaen eller senga?
Skal man ta sofaen? senga? kjøkkenet? Det er ikke alltid så mye som skal til. I denne boken finnes enkle tips og råd på hvordan en fullblods japaner selv har funnet løsninger i sin bolig. Her er tips som vi kan ta direkte med til våre egne nordiske hjem.
Blir det å kjøpe boken for seg selv, eller blir det en gave? Her tillater vi begge deler. Vi er altså rause på minimalistisk vis.
Få tipsene til å transformere ditt eget hjem med boken “Farvell, Ting” av Fumio Sasaki.