Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

En Skogluft-plantevegg på kjøkkenet kan styrke immunforsvaret og redusere stress

Denne artikkelen om «Skoglufteffekten» av Jørn Viumdal Trykk her for å lese mer om boka – Viumdal har rett. Det er noe magisk med miksen av dagslyspærer og grønne planter. Barna er stolte og viser planteveggen til besøkende. De spør sjeldnere etter TV og skjermtid, og leker mye oftere sammen, sier Sarah Duguid i England […]

Denne artikkelen om «Skoglufteffekten» av Jørn Viumdal

Trykk her for å lese mer om boka

– Viumdal har rett. Det er noe magisk med miksen av dagslyspærer og grønne planter. Barna er stolte og viser planteveggen til besøkende. De spør sjeldnere etter TV og skjermtid, og leker mye oftere sammen, sier Sarah Duguid i England som har satt opp en Skogluft-vegg på kjøkkenet.
 
 
 

Resultatene er livsendrende

Etter 30 års forskning som involverer over 2000 mennesker, er resultatene ikke mindre enn oppsiktsvekkende. Ifølge Jørn Viumdal er mange av de vanlige, daglige sykdomsplagene som å føle seg trøtt og sliten, en del hodepiner, hudirritasjoner og luftveisproblemer, knyttet til at vi er 90% av tiden innendørs i miljøer som ikke er tilpasset oss mennesker.
 
Resultatene av Skogluft-effekten er dokumentert og oppsiktsvekkende. Barn og voksne konsentrerer seg betydelig bedre. Korttids sykefravær på arbeidsplasser reduseres dramatisk. Immunforsvaret styrkes målbart. Forskningen viser at folk føler seg piggere og rapporterer om bedret vitalitet.
 
Forskningen viser at vi kan utnytte naturens kraft innendørs om vi følger bokens instrukser som gir den effekten vi ønsker. Det er bra å gå på tur. Men en tur ute i naturen, forandrer ikke innemiljøet vårt. Det er der vi oppholder oss mest og installer Skogluft-vegger hjemme for å få den magiske følelsen av natur innendørs.  
 

 

Hvordan du kommer igang

Hvis du følger Jørn Viumdals instrukser i «Skogluft-effekten», kan du ikke feile. Ideen er å lage en «vegg» av grønne planter. Alt står forklart i boken. Vanning er enkelt og stressfritt, og skjer kun hver 3 uke. Dagslyspærer er enkelt å skaffe. 
 
Ikke alle planter funker
Forskningen fra universitet på Ås, NASA og annen forskning viser at ikke alle planter gir den samme effekten. I boken forklarer Jørn Viumdal hvilke planter som består testen og leverer den effekten som gir gevinster på helse, energi og konsentrasjon.

 

Jørn Viumdal

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer