Denne artikkelen om «Skoglufteffekten» av Jørn Viumdal

 

Trykk her for å lese mer om boka

– Viumdal har rett. Det er noe magisk med miksen av dagslyspærer og grønne planter. Barna er stolte og viser planteveggen til besøkende. De spør sjeldnere etter TV og skjermtid, og leker mye oftere sammen, sier Sarah Duguid i England som har satt opp en Skogluft-vegg på kjøkkenet.
 

Resultatene er livsendrende

Etter 30 års forskning som involverer over 2000 mennesker, er resultatene ikke mindre enn oppsiktsvekkende. Ifølge Jørn Viumdal er mange av de vanlige, daglige sykdomsplagene som å føle seg trøtt og sliten, en del hodepiner, hudirritasjoner og luftveisproblemer, knyttet til at vi er 90% av tiden innendørs i miljøer som ikke er tilpasset oss mennesker.
 
Resultatene av Skogluft-effekten er dokumentert og oppsiktsvekkende. Barn og voksne konsentrerer seg betydelig bedre. Korttids sykefravær på arbeidsplasser reduseres dramatisk. Immunforsvaret styrkes målbart. Forskningen viser at folk føler seg piggere og rapporterer om bedret vitalitet.
 
Forskningen viser at vi kan utnytte naturens kraft innendørs om vi følger bokens instrukser som gir den effekten vi ønsker. Det er bra å gå på tur. Men en tur ute i naturen, forandrer ikke innemiljøet vårt. Det er der vi oppholder oss mest og installer Skogluft-vegger hjemme for å få den magiske følelsen av natur innendørs.  
 

Hvordan du kommer igang

Hvis du følger Jørn Viumdals instrukser i «Skogluft-effekten», kan du ikke feile. Ideen er å lage en «vegg» av grønne planter. Alt står forklart i boken. Vanning er enkelt og stressfritt, og skjer kun hver 3 uke. Dagslyspærer er enkelt å skaffe. 
 
Ikke alle planter funker
Forskningen fra universitet på Ås, NASA og annen forskning viser at ikke alle planter gir den samme effekten. I boken forklarer Jørn Viumdal hvilke planter som består testen og leverer den effekten som gir gevinster på helse, energi og konsentrasjon.

Jørn Viumdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *