Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Forskning med klare resultater

[vc_row equal_height=»yes» content_placement=»middle»][vc_column width=»1/4″][vc_single_image image=»8702″ img_size=»full» onclick=»custom_link» link=»https://gnistr.net/produkt/hvordan-bevare-lykken-nar-to-blir-tre-og-tre-blir/»][/vc_column][vc_column width=»3/4″ css=».vc_custom_1636016006881{padding-top: 70px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 70px !important;padding-left: 30px !important;background-color: #e1f2e2 !important;}»][vc_column_text] Denne artikkelen om «Når to blir tre» deler John og Julie Gottman sine banebrytende innsikter og råd for å bli tettere knyttet sammen som par og bedre foreldre. Studiene viser er at det finnes verktøyene […]

[vc_row equal_height=»yes» content_placement=»middle»][vc_column width=»1/4″][vc_single_image image=»8702″ img_size=»full» onclick=»custom_link» link=»https://gnistr.net/produkt/hvordan-bevare-lykken-nar-to-blir-tre-og-tre-blir/»][/vc_column][vc_column width=»3/4″ css=».vc_custom_1636016006881{padding-top: 70px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 70px !important;padding-left: 30px !important;background-color: #e1f2e2 !important;}»][vc_column_text]

Denne artikkelen om «Når to blir tre» deler John og Julie Gottman sine banebrytende innsikter og råd for å bli tettere knyttet sammen som par og bedre foreldre.
Studiene viser er at det finnes verktøyene som gir resultater for å få fars engasjement til å øke.
Dette blir avslørt i boken «Når to blir tre».

  Trykk her for å lese mer om boka[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1635936226585{padding-top: 50px !important;}»][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

En varm, nær far har stor betydning for hvor barnet ender opp senere i livet

Resultatene gjennom flere års forskninger klare: En nær, varm far som engasjerer seg sterkt i barnet sitt, har en overraskende stor betydning for hvor barnet ender opp i livet — emosjonelt, akademisk, helsemessig.
 
Faktisk viser forskningen at bra kontakt med far er sterkere forbundet med at barnet lykkes på skolen, med venner og i arbeidslivet senere.
Vi lever likevel i et samfunn der ulike krefter kan føre til at far er fraværende, for opptatt eller til og med ikke en del av barnets oppvekst.
– Et godt forhold til moren gjør underverker
Et godt forhold til mellom mor og far, viser forskningen, hjalp far til å engasjere seg i barnet.
Men forskningen som kommer frem i «Når to blir tre» går enda lenger.
John og Julie Gottman ville finne ut om: Går det an å øke fars engasjement i babyen ved å forbedre forholdet til mor?

 

Studiene viser er at det finnes verktøyene som gir resultater for å få fars engasjement til å øke.
Dette blir avslørt i boken «Når to blir tre».
Foreldrepar som tar dette i bruk, kan oppnå store gevinster. Hva oppskriften er, kommer frem steg-for-steg i boken på en måte slik at alle par og alle fedre kan følge den.

Resultatene av forskningen er klare:

 • Far engasjerer seg mer i mor
 • Far engasjerer seg mer i babyen
 • Far får sterkere positive følelser oversitt sitt tre måneder gamle barn
 • Babyen blir mer interessert i både mor og far under lek
 • Lengre lekestunder med babyen
 • Mindre krangel mellom mor og far
 • Større tilfredshet i forhold mellom mor og far
 • Færre symptomer på barseldepresjon for mor
 • Større tilfredshet i foreldrerollen for mor og far
 • Bedre emosjonell utvikling for babyen
 • Bedre kognitiv/intellektuell utvikling for babyen

 

Øvelser, verktøy og planleggingen som skal til for fedre som vil engasjere sterkere i barna finnes i «Når to blir tre».

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»12695″ img_size=»full» alignment=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1636024498228{padding-top: 15px !important;}»]

John M. Gottman og Julie Schwartz Gottman

Psykologer og ektefeller som har arbeidet i mange år med parterapi og relasjoner.  De forsker, skriver bøker og holder kurs for andre terapeuter rundt i verden.

 

 

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer