Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Når to blir tre

[vc_row equal_height=»yes» content_placement=»middle»][vc_column width=»1/4″][vc_single_image image=»8702″ img_size=»full» onclick=»custom_link» link=»https://gnistr.net/produkt/hvordan-bevare-lykken-nar-to-blir-tre-og-tre-blir/»][/vc_column][vc_column width=»3/4″ css=».vc_custom_1639405707959{padding-top: 70px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 70px !important;padding-left: 30px !important;background-color: #d0ead5 !important;}»][vc_column_text] Denne artikkelen om «Npr to blir tre» deler John og Julie Gottman sine innsikter og råd for par som venter barn.   Trykk her for å lese mer om boka[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1635936226585{padding-top: 50px !important;}»][vc_column width=»2/3″][vc_column_text] Dyrebar […]

[vc_row equal_height=»yes» content_placement=»middle»][vc_column width=»1/4″][vc_single_image image=»8702″ img_size=»full» onclick=»custom_link» link=»https://gnistr.net/produkt/hvordan-bevare-lykken-nar-to-blir-tre-og-tre-blir/»][/vc_column][vc_column width=»3/4″ css=».vc_custom_1639405707959{padding-top: 70px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 70px !important;padding-left: 30px !important;background-color: #d0ead5 !important;}»][vc_column_text]

Denne artikkelen om «Npr to blir tre» deler John og Julie Gottman sine innsikter og råd for par som venter barn.

 

Trykk her for å lese mer om boka[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1635936226585{padding-top: 50px !important;}»][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

Dyrebar kunnskap: Derfor trives babyer bedre når voksne skjønner reaksjonstiden til den nyfødte

Det finnes én veldig stor forskjell på barn og voksne.
Barn har et helt annet perspektiv på tid enn voksne.

 

Voksne som ikke er bevisst på akkurat denne forskjellen, kan bomme på viktige deler av vekselspillet mellom spedbarn og voksne.
Det kan gå utover babyens trivsel.
Foreldre som vet akkurat hvor lang tid barnet trenger for å reagere og bearbeide inntrykk og gi oss en respons, vil gjøre både sitt eget og babyens liv bedre.

 

Siden alt skjer i et mye langsommere tempo for barn, kan en stresset, multitaskende foreldre være for opptatt for å klare å få  dyp kontakt med babyen.
Når en mamma, for eksempel, stikker tungen ut til en nyfødt, reagerer babyen med å etterligne mamma.
Hvor lenge må mamma vente for å se en respons?
Dette og mye annet, viser boken «Når to blir tre». En slik kunnskap er dyrebar og gjør det enklere for foreldre å skape trivsel. Det gjør babyens liv bedre og får dem til å føle seg sett.
Reaksjonstiden på nyfødte: Mamma må vente så lenge som førti sekunder for å se den lille tungen stikke ut.
Stort sett undervurderer vi voksne hvor lang tid barn i ulike aldre trenger for å reagere og bearbeide inntrykk, før de kan gi en respons.
Både foreldre og babyer får veldig mange fordeler når de voksne tar seg tid til å bli kjent med de små.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»12695″ img_size=»full» alignment=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1639405675154{padding-top: 15px !important;}»]

John M. Gottman og Julie Schwartz Gottman

Psykologer og ektefeller som har arbeidet i mange år med parterapi og relasjoner.  De forsker, skriver bøker og holder kurs for andre terapeuter rundt i verden.

 

[/vc_column_text][vc_raw_html css=».vc_custom_1639405667871{padding-top: 40px !important;}»]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer