Det kan være vanskelig for barn å forstå og uttrykke sine følelser. Barn forteller oss ikke alltid med ord hva de føler, men viser det gjennom sin atferd. Foreldre kan også føle seg usikre eller hjelpeløse når deres barn uttrykker sterke følelser som sorg, sinne eller frykt.
Å hjelpe barna med å forstå og uttrykke sine følelser, er en av de viktigste oppgavene en forelder har. I denne artikkelen skal vi utforske hva forskningen sier om hvordan du kan hjelpe barna dine med å forstå og håndtere sine følelser.
Følelser og barnets utvikling
Forskning viser at barn som lærer å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det enklere senere i livet. Dette kommer tydelig frem i boken Hva er det jeg føler av de anerkjente professorene John Gottman og Frode Thuen.
Barn kan ikke alltid de ordene de trenger for å forstå eller uttrykke sammensatte følelser som sårhet, sjalusi, frykt eller bekymring. I denne boken hjelper professorene foreldre og andre som vil veilede og hjelpe barn med følelser.
Gjenkjenn og forstå barnets følelser
Det er viktig å gjenkjenne og forstå barnets følelser. Når barnet får hjelp til dette, kommuniserer ulike deler av hjernen med hverandre. Dette kan hjelpe barnet med å roe seg ned.
Det kan virke enkelt å sette ord på emosjoner, men det er ikke alltid så lett. For å kunne gjøre dette, må voksne først være klar over hva et barn føler. Deretter kan de hjelpe barnet med å finne ordene som best beskriver følelsene.
Boken Hva er det jeg føler kan være et nyttig verktøy i disse situasjonene. Den inneholder spørsmål, råd og tips for å hjelpe deg med å forstå barnets følelser.
Hvordan håndtere barnets følelser
Når du forstår hva barnet føler, er neste trinn å hjelpe barnet med å håndtere sine følelser. Her vil Hva er det jeg føler være et viktig verktøy. Boken gir vitenskapelig underbygde råd og strategier, som viser hvordan man kan hjelpe barn med å håndtere dem.
Ta tid til å lese mer om denne boken og hvordan den kan hjelpe deg med å bedre forstå og støtte barnets følelser. Det gir barnet et stabilt fundament i å utvikle sin følelsesmessige intelligens og evnen til å håndtere vanskelige følelser.