Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Lag jul med lave skuldre

Denne boken er skrevet for deg som vil skape en magisk, personlig og fredelig jul🎁✨Unngå høye skuldre og vær samtidig snill mot lommeboken.   Trykk her for å lese mer om boka I den gamle villaen er det kulturhistorisk sus i veggene: – Det viktigste er stemningen i huset Huset er fylt med kunst, antikviteter […]

Denne boken er skrevet for deg som vil skape en magisk, personlig og fredelig jul🎁✨Unngå høye skuldre og vær samtidig snill mot lommeboken.

  Trykk her for å lese mer om boka

I den gamle villaen er det kulturhistorisk sus i veggene: – Det viktigste er stemningen i huset

Huset er fylt med kunst, antikviteter og en helt spesiell stemning.

“Vi tar vare på tradisjonene, men fornyer dem, sier Camilla Reimers.”

Det er kulturhistorisk sus i veggene i den gamle, hvite villaen i Frognerseterveien, beliggende mellom Vinderen og Slemdal i Oslo. frognerseterveien reimers

Her er originalarbeider av kunstnere som Th. Kittelsen, Johs Rian, Alf Rolfsen, Kenneth Blom, Frank Brunner, Bente Tønnessen, Frans Widerberg og Ulf Valde Jensen – for å nevne noen.

Det første vi legger merke til er takmaleriene i karnappet, som er Reimers hjemmekontor. Her drifter hun bloggen Bursdagsjentene.no. Dette er også familiens kommandosentral.

– Herfra styres familien, ler hun.

Kunstmaleren Alf Rolfsen (1895–1979) er mest kjent for sine veggmalerier i festsalen i Oslo rådhus. Sammen med kunstnerne Axel Revold og Per Krohg var han en av de ledende monumental- og freskomalerne i mellomkrigstiden. I karnappet i Frognerseterveien har Rolfsen malt motiver som skal symbolisere Plantons fire kardinaldyder: visdom, mot, måtehold og rettferdighet.

– Alf Rolfsen vanket her i huset. Han var en husvenn av familien, forteller Reimers.

Hun og ektemannen Felix Reimers og deres tre barn er tredje generasjon som bor i huset. Rolfsen var venn av Felix Reimers besteforeldre. Slik henger historien sammen. Bestefar til Felix, Øystein Thommessen, var advokat og hadde mange kunstnervenner, og takmaleriet var en 50-årspresang fra Rolfsen til Thommessen i 1940.

Stemningen er det viktigste

Og den yngre generasjonen har ivaretatt tradisjonen med å fylle huset med kunst, antikviteter og ultramoderne lamper. Det er noe med kombinasjonen av gammelt og nytt.

– Det viktigste for meg er stemningen i huset, sier hun.

Huset er bygget i 1890, og det ble bygget til kunstneren Jacob Kielland Sømme (1862–1940) fra Stavanger. Han bodde her noen år, før han dro tilbake til Stavanger. Huset heter «Norjore», og navnet stammer fra opprinnelsen, det ligger på det som var nordjordet til Grimelund gård i Vestre Aker bydel. Arkitekten er ukjent.

Siden 2004 har huset vært base for en travel småbarnsfamilie. Nå har de to eldste flyttet ut og studerer i København og Bergen. Mens yngstebarnet på 12 år bor hjemme.

Et hjemmekontor de fleste kan drømme om

Camilla Reimers har et hjemmekontor de fleste kan drømme om. Men det er ikke stort, hun antar at det er fem kvadratmeter. De siste månedene er kontoret blitt brukt til å skrive bok om adventstiden. I boken I desember slår hun et slag for gjenbruk, resirkulasjon, ritualer og familietradisjoner.

– Jeg blir utrolig kreativ av å sitte her, og jeg får en egen ro i kropp og sjel, sier Reimers.

Hun er glad i naturen, og når hun sitter i karnappet, er det nesten som å sitte ute. Naturen og høstfargene omkranser vinduene.

Hun tar opp tradisjonen fra sin mor, læreren Kari Løkholm (87), som for 50 år siden – i 1970 – utga boken Vi lager barneselskap – for barn fra 2 til 14 år, sammen med pedagogen Sissel Hofgaard Swensen.

– Nå er jeg i gang med en ny bok om bursdager. Jeg har et voldsomt ønske om å lage en verktøykasse for foreldre, sånn at det bli overkommelig for alle å feire bursdag uansett økonomi. Jeg er opptatt av lavbudsjettløsninger. Og i disse koronatider er det jo også spesielle hensyn å ta, sier Reimers.

Utdrag fra artikkel skrevet av Heisi Borud for Aftenposten. Les artikkelen her

Forfatter Camilla Reimers

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker “Livslang kjærlighet” av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer “Dødsryddig!” av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer