Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Lag jul med lave skuldre

Denne boken er skrevet for deg som vil skape en magisk, personlig og fredelig jul🎁✨Unngå høye skuldre og vær samtidig snill mot lommeboken.   Trykk her for å lese mer om boka I den gamle villaen er det kulturhistorisk sus i veggene: – Det viktigste er stemningen i huset Huset er fylt med kunst, antikviteter […]

Denne boken er skrevet for deg som vil skape en magisk, personlig og fredelig jul🎁✨Unngå høye skuldre og vær samtidig snill mot lommeboken.

  Trykk her for å lese mer om boka

I den gamle villaen er det kulturhistorisk sus i veggene: – Det viktigste er stemningen i huset

Huset er fylt med kunst, antikviteter og en helt spesiell stemning.

“Vi tar vare på tradisjonene, men fornyer dem, sier Camilla Reimers.”

Det er kulturhistorisk sus i veggene i den gamle, hvite villaen i Frognerseterveien, beliggende mellom Vinderen og Slemdal i Oslo. frognerseterveien reimers

Her er originalarbeider av kunstnere som Th. Kittelsen, Johs Rian, Alf Rolfsen, Kenneth Blom, Frank Brunner, Bente Tønnessen, Frans Widerberg og Ulf Valde Jensen – for å nevne noen.

Det første vi legger merke til er takmaleriene i karnappet, som er Reimers hjemmekontor. Her drifter hun bloggen Bursdagsjentene.no. Dette er også familiens kommandosentral.

– Herfra styres familien, ler hun.

Kunstmaleren Alf Rolfsen (1895–1979) er mest kjent for sine veggmalerier i festsalen i Oslo rådhus. Sammen med kunstnerne Axel Revold og Per Krohg var han en av de ledende monumental- og freskomalerne i mellomkrigstiden. I karnappet i Frognerseterveien har Rolfsen malt motiver som skal symbolisere Plantons fire kardinaldyder: visdom, mot, måtehold og rettferdighet.

– Alf Rolfsen vanket her i huset. Han var en husvenn av familien, forteller Reimers.

Hun og ektemannen Felix Reimers og deres tre barn er tredje generasjon som bor i huset. Rolfsen var venn av Felix Reimers besteforeldre. Slik henger historien sammen. Bestefar til Felix, Øystein Thommessen, var advokat og hadde mange kunstnervenner, og takmaleriet var en 50-årspresang fra Rolfsen til Thommessen i 1940.

Stemningen er det viktigste

Og den yngre generasjonen har ivaretatt tradisjonen med å fylle huset med kunst, antikviteter og ultramoderne lamper. Det er noe med kombinasjonen av gammelt og nytt.

– Det viktigste for meg er stemningen i huset, sier hun.

Huset er bygget i 1890, og det ble bygget til kunstneren Jacob Kielland Sømme (1862–1940) fra Stavanger. Han bodde her noen år, før han dro tilbake til Stavanger. Huset heter «Norjore», og navnet stammer fra opprinnelsen, det ligger på det som var nordjordet til Grimelund gård i Vestre Aker bydel. Arkitekten er ukjent.

Siden 2004 har huset vært base for en travel småbarnsfamilie. Nå har de to eldste flyttet ut og studerer i København og Bergen. Mens yngstebarnet på 12 år bor hjemme.

Et hjemmekontor de fleste kan drømme om

Camilla Reimers har et hjemmekontor de fleste kan drømme om. Men det er ikke stort, hun antar at det er fem kvadratmeter. De siste månedene er kontoret blitt brukt til å skrive bok om adventstiden. I boken I desember slår hun et slag for gjenbruk, resirkulasjon, ritualer og familietradisjoner.

– Jeg blir utrolig kreativ av å sitte her, og jeg får en egen ro i kropp og sjel, sier Reimers.

Hun er glad i naturen, og når hun sitter i karnappet, er det nesten som å sitte ute. Naturen og høstfargene omkranser vinduene.

Hun tar opp tradisjonen fra sin mor, læreren Kari Løkholm (87), som for 50 år siden – i 1970 – utga boken Vi lager barneselskap – for barn fra 2 til 14 år, sammen med pedagogen Sissel Hofgaard Swensen.

– Nå er jeg i gang med en ny bok om bursdager. Jeg har et voldsomt ønske om å lage en verktøykasse for foreldre, sånn at det bli overkommelig for alle å feire bursdag uansett økonomi. Jeg er opptatt av lavbudsjettløsninger. Og i disse koronatider er det jo også spesielle hensyn å ta, sier Reimers.

Utdrag fra artikkel skrevet av Heisi Borud for Aftenposten. Les artikkelen her

Forfatter Camilla Reimers

Del dette innlegget:

Flere innlegg