Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Ta kontroll over alkoholforbruket: Enklere enn du tror

Er du en av de mange nordmenn som har et ønske om å drikke litt mindre alkohol? Det gjenkjennende sukket «bare et glass til» er noe mange av oss har tenkt eller sagt, men realiteten er ofte at det siste glasset fører til et annet… og så et annet. Mens dette er et vanlig scenario, […]

Er du en av de mange nordmenn som har et ønske om å drikke litt mindre alkohol? Det gjenkjennende sukket «bare et glass til» er noe mange av oss har tenkt eller sagt, men realiteten er ofte at det siste glasset fører til et annet… og så et annet. Mens dette er et vanlig scenario, kan det også være et tegn på at du ønsker å ta mer kontroll over ditt alkoholforbruk. Og det gode nyheten er – det kan være enklere enn du tror.

Alkoholkonsumet i Norge øker, særlig blant de eldre

Forskning viser at 1 av 4 nordmenn ønsker å drikke mindre. Interessant nok, viser utviklingen også at nordmenn over 60 drikker mye mer enn før. Med andre ord, mange av oss er på jakt etter måter å redusere alkoholforbruket på. Dette kan være motivert av flere grunner: kanskje du ønsker bedre helse, en mer balansert livsstil, eller kanskje du er lei av å tenke på alkohol altfor ofte.

Hvis du kjenner deg igjen i dette, kan det å lese Bare et glass til være det første skrittet du tar mot en sunnere livsstil.

Lettelse uten sykdomsetiketter

Det er viktig å merke seg at å ønske å drikke mindre ikke betyr at man er alkoholiker eller ute av kontroll. Mange av oss har bare en tendens til å ta et glass mer enn de egentlig ønsket. Og det er her boken Bare et glass til kan være til stor hjelp.

Boken «Bare et glass til» er skrevet av professor Fanny Duckert, som har forsket på alkoholforbruk og dets konsekvenser i flere tiår. Hennes forskningsbaserte løsninger kan hjelpe deg redusere alkoholforbruket uten særlig anstrengelse. Boken forteller virkelige historier fra mennesker som har hatt utfordringer med alkohol, og gir konkrete verktøy som kan tas i bruk umiddelbart.

Ta det første skrittet i dag

Hvis du er klar for å endre ditt forhold til alkoholen, er det ingen tid som den nåværende. Ikke bare er «Bare et glass til» inspirerende lesning på egenhånd, det er også en praktisk veileder for de som ønsker å drikke litt mindre.

«Bare et glass til» er tilgjengelig nå hos Gnistr

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer