Logo for Gnistr, ofte misforstått som Gnister, omgitt av slagordet ‘bøker det spraker av’.
0

Våre nære forhold er alfa omega for helse og livslengde

UTDRAG FRA s. 82-s.85 I JOHN OG JULIE GOTTMANS «ÅTTE DATERSOM FORANDRER ALT»   Denne artikkelen om «Åtte dater som forandrer alt» deler John og Julie Gottman sine banebrytende innsikter og råd for å bli tettere knyttet sammen som par.   Trykk her for å lese mer om boka Kvaliteten på våre nære forhold er […]

UTDRAG FRA s. 82-s.85 I JOHN OG JULIE GOTTMANS «ÅTTE DATER
SOM FORANDRER ALT»

 

Denne artikkelen om «Åtte dater som forandrer alt» deler John og Julie Gottman sine banebrytende innsikter og råd for å bli tettere knyttet sammen som par.

 

Trykk her for å lese mer om boka

Kvaliteten på våre nære forhold er det som mer enn noe annet avgjør vår fysiske helse, motstandskraft mot sykdom og livslengde.

Tilfredsstillende nære forhold fremmer også mange sider av vår mentale helse. Det er én type samtaler som kreves for å skape et langt liv fylt av kjærlighet, viser forskningen.

UTDRAG FRA «ÅTTE DATER SOM FORANDRER ALT» av JULIE OG JOHN GOTTMAN

Lykkelige ekteskap eller langvarige forhold kan i avgjørende grad redusere depresjoner, angstforstyrrelser, avhengighetsproblemer og antisosial atferd, og redusere risikoen for selvmord. I tillegg er det mange studier som har vist at vedvarende ulykkelige ekteskap kan ødelegge barns kognitive og emosjonelle velvære, mens lykkelige forhold kan styrke barnas skoleresultater, forhold til jevnaldrende og emosjonelle intelligens. Det er åpenbart at forhold er viktig i ditt personlige liv, i barnas liv og i større sosiale sammenhenger.

John og Julie har utført vitenskapelige og klinisk forskning og praktisert parterapi i flere tiår. De har også utført randomiserte kliniske forsøk som viser at de ekteskapelige samspillsmønstrene de har sett, ikke bare går hånd i hånd med de senere resultatene i forholdet. De er selve årsaken til dem. Denne forskningen pågår den dag i dag.

Det kan virke som en prestasjon bare å få et forhold til å vare.

Det er talløse historier om par som lider seg gjennom 30 års ekteskap eller mer. Men vi spør i stedet hvordan du kan gjøre forholdet til en sann kilde til glede, vekst og kjærlighet i tiår etter tiår. Vi har til sammen nesten et halvt århundre med personlig og profesjonell kunnskap, i tillegg til noen hardt ervervede lærdommer om hva slags samtaler som kreves for å skape et langt liv fylt av kjærlighet.

Arbeidet som kreves for å for å være i et forpliktende forhold, er viktig. Alle ønsker å elske og bli elsket. Vi vil vokse i forholdet. For å oppleve alt et forhold har å by på må vi våge oss utenfor det kjente og trygge. Hvis du er villig til å være ærlig om hvem du virkelig er og åpen om hvem partneren din er, vil forholdet ditt vokse. Deres felles forståelse vil bli dypere. Livet sammen vil bli lykkeligere.

Del dette innlegget:

Flere innlegg

Har dere utfordringer i parforholdet som føles helt uoverkommelige?

I en hverdag fylt med utfordringer kan parforholdet lett bli satt på prøve. Jobbstress, familieliv, og tiden som går, kan gradvis tære på kjærligheten som en gang virket urokkelig. Men hva om det fantes klare løsninger for å møte disse utfordringene? Vi utforsker «Livslang kjærlighet» av Dr. John Gottman, en bok som gir praktiske verktøy du kan bruke for å styrke ditt forhold.

Les mer
Gammel mann med hånden i pannen viser frustrasjon over hukommelsestap, mens en omsorgsfull lege trøster ham.

Redd for at hjernen skal slutte å fungere?

I denne banebrytende boken avdekker Dr. Y. Hasegawa, anerkjent som en av Japans fremste eksperter på forebygging av kognetiv nedsettelse og demens, en oppdagelse som kan holde nøkkelen til å bevare en skarp og effektiv hjerne, med noe så enkelt som fingerbevegelser.

Les mer
Mannskapet på DS “Remøy” var med på en reise som ga konsekvenser for sovjetiske russland og norge

Norsk skip i fare – konsekvenser for Russland

Da det norske skipet DS “Remøy” forlot kaia i Ålesund, var det ikke mange som kunne se for seg konsekvensene i møte. Både mannskapet om bord men også de diplomatiske etater utenriks skulle få situasjoner å bryne seg på i ukene som kom. Utfallet fra dette var det ingen som kunne forutse.

Les mer

Rotete… er jeg årsaken?

I en verden hvor forbrukersamfunnet kontinuerlig oppfordrer oss til å samle på mer og mer, kommer «Dødsryddig!» av Margareta Magnusson som en frisk pust. Dette er en bestselger som har tatt verden med storm. Boken tilbyr ikke bare praktiske løsninger på hvordan vi kan rydde opp i våre liv, men den gir oss også en dypere forståelse for hva det betyr å leve godt.

Les mer

3 Beste påskekrim bøker

Påskekrim er en gammel tradisjon i Norge. Hyttekos og en god bok hører sammen. Denne listen gir en hjelpende hånd for å finne de beste krimromanene til påsken. Her tar vi for oss krimromaner med handlinger som spilles ut lokalt for å skape den ekte påskekrim effekten.

Les mer