UTDRAG FRA s. 82-s.85 I JOHN OG JULIE GOTTMANS «ÅTTE DATER
SOM FORANDRER ALT»

Denne artikkelen om «Åtte dater som forandrer alt» deler John og Julie Gottman sine banebrytende innsikter og råd for å bli tettere knyttet sammen som par.

 

Trykk her for å lese mer om boka

Kvaliteten på våre nære forhold er det som mer enn noe annet avgjør vår fysiske helse, motstandskraft mot sykdom og livslengde.

Tilfredsstillende nære forhold fremmer også mange sider av vår mentale helse. Det er én type samtaler som kreves for å skape et langt liv fylt av kjærlighet, viser forskningen.

UTDRAG FRA «ÅTTE DATER SOM FORANDRER ALT» av JULIE OG JOHN GOTTMAN

Lykkelige ekteskap eller langvarige forhold kan i avgjørende grad redusere depresjoner, angstforstyrrelser, avhengighetsproblemer og antisosial atferd, og redusere risikoen for selvmord. I tillegg er det mange studier som har vist at vedvarende ulykkelige ekteskap kan ødelegge barns kognitive og emosjonelle velvære, mens lykkelige forhold kan styrke barnas skoleresultater, forhold til jevnaldrende og emosjonelle intelligens. Det er åpenbart at forhold er viktig i ditt personlige liv, i barnas liv og i større sosiale sammenhenger.

John og Julie har utført vitenskapelige og klinisk forskning og praktisert parterapi i flere tiår. De har også utført randomiserte kliniske forsøk som viser at de ekteskapelige samspillsmønstrene de har sett, ikke bare går hånd i hånd med de senere resultatene i forholdet. De er selve årsaken til dem. Denne forskningen pågår den dag i dag.

Det kan virke som en prestasjon bare å få et forhold til å vare.

Det er talløse historier om par som lider seg gjennom 30 års ekteskap eller mer. Men vi spør i stedet hvordan du kan gjøre forholdet til en sann kilde til glede, vekst og kjærlighet i tiår etter tiår. Vi har til sammen nesten et halvt århundre med personlig og profesjonell kunnskap, i tillegg til noen hardt ervervede lærdommer om hva slags samtaler som kreves for å skape et langt liv fylt av kjærlighet.

Arbeidet som kreves for å for å være i et forpliktende forhold, er viktig. Alle ønsker å elske og bli elsket. Vi vil vokse i forholdet. For å oppleve alt et forhold har å by på må vi våge oss utenfor det kjente og trygge. Hvis du er villig til å være ærlig om hvem du virkelig er og åpen om hvem partneren din er, vil forholdet ditt vokse. Deres felles forståelse vil bli dypere. Livet sammen vil bli lykkeligere.

 

 

 

Her kan det komme en tekst til bildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *